Ir al contenido principal

Pràctica 10. Consideracions per pensar i actuar

Bon dia Fifiters i Fifiteres! 


Avui ens acomiadem del nostre blog ja que hem realitzat la última sessió de l'assignatura d'habilitats comunicatives dut a terme per la nostra professora Janaina. 


A la classe d'avui, hem parlat i comentat temes relacionats amb la bretxa digital, els processos d'alfabetització, l'alfabetització funcional, entre d'altres. 

Abans d'obrir aquesta entrada, us realitzarem una pregunta. Sabeu el què és la bretxa digital i per què es vol trencar? 

Doncs bé, la bretxa digital, és la desigualtat provocada per les persones que poden accedir o no a les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació (TIC). Aquesta la volen trencar per tal d'afavorir una igualtat en la societat ja que genera desigualtat social per l’accés a la informació i l'aprenentatge.

A continuació, us mostrarem un dels recursos que hem creat per a treballar una activitat per alumnes de primària. 

Imatge de l'activitat


A continuació, us cedim l'enllaç de l'activitat:
FITXA DE L'ACTIVITAT:



Per poder realitzar la creació d'aquesta activitat hem utilitzat l'aplicació Smart Notebook. Al principi ens ha semblat una mica difícil de fer servir, ja que t'ofereix un gran ventall d'opcions i no sabíem quina funció tenia cadascuna. Però després d'informar-nos i anar provant hem pogut resoldre la creació de l'activitat i ens hem adonat que és bastant ràpid i fàcil de fer servir. A més, ens ha semblat una bona eina per a que els infants puguin aprendre qualsevol tipus de competències ja que t'ofereix tot tipus de matèries on es poden tractar de diverses formes a través del joc i d'una manera molt visual per a que els infants gaudeixin aprenent. 

Aquesta activitat l'hem dissenyat amb la idea de que es faci servir en una Pissarra Digital Interactiva on tots els infants poden participar conjuntament en l'activitat i ajudar-se, aprenent així els uns dels altres. Creiem que les PDI són un bon recurs per utilitzar a les aules amb els infants ja que fomenta la participació del grup de classe i això crea un ambient de motivació per part de l'alumnat. A més, permet un accés immediat a qualsevol tipus d'informació on els infants podran revisar més tard a casa seva si ho creuen necessari. 

Encara que aquest recurs aporta molts avantatges al àmbit educatiu pot tenir petits inconvenients que no permetin l'accés a tothom d'aquesta eina, com per exemple pot resultar molt car per a molts dels centres educatius, també es necessita la predisposició per part del professorat per tal d'utilitzar-les i per últim poden sorgir problemes tècnics o de connexió.

Per finalitzar us parlarem sobre l'activitat que ha realitzat el grup Education Warriors, ens ha semblat un joc molt adient per a que els infants aprenguin anglès, ja que han utilitzat les emocions per treballar la llengua anglesa i creiem que és un recurs que crida l'atenció als infants. A més, han realitzta dos activitats relacionades, en la primera els infants aprenen el significat de les emocions en anglès, i en la segona poden aplicar les emocions a situacions del dia a dia. 

Us donem les gràcies per haver seguit el nostre blog setmana a setmana!! Esperem que us hagi estat de gran utilitat! 

Fins aviat Fifiters i Fifiteres! :)

Pàgines que hem utilitzat i us poden resultar d'interés:

Comentarios

Entradas populares de este blog

Pràctica 1. Ens introduïm a l'alfabetització multimodal

Benvinguts Fifiters i Fifiteres! Gràcies per la vostra entrada al nostre primer blog. Avui a la nostra classe d'habilitats comunicatives, hem debatut que l'alfabetització multimodal és un conjunt d'investigacions que aprofita els recursos tecnològics amb la finalitat de poder atendre a les necessitats educatives que es presenten en l'actualitat. A més, és un conjunt de recursos que utilitzem per comunicar-nos i poder transmetre els nostres pensaments i sentiments de manera que el receptor pugui interpretar les nostres paraules. Tot i que la informació que els educadors i educadores proporcionen sigui la mateixa, avui en dia, en l'educació s'ha d'adaptar als nous canvis socials i tecnològics. D'aquesta forma, han de canviar la seva manera de transmetre els diferents coneixements. Cada professional de la educació ensenya d'una manera diferent, ja que tots/es tenen unes vivències i experiències vistes des d'un punt de vista diferent a l...

Pràctica 7. Opinió de l'entrevista a Aldo Fortunati

Bon dia! Us donem la benvinguda un cop més al nostre blog. Avui farem una entrada diferent, ja que parlarem sobre les opinions que han aportat els i les nostres companys/es a través d'un recurs educatiu anomenat  Flipped Grid  sobre l'autor Aldo Fortunati.  A nosaltres, hem escollit a tres companyes que ens ha semblat  interessant la seva opinió ja que han   aportat una entrada crítica sobre aquest autor. MARTA AGUILERA: Ens ha semblat interessant la seva aportació ja que exposa en el seu vídeo les idees principals com el currículum obert per tal de que cada nen tingui el seu ritme personal d'aprenentatge i de desenvolupament de les pròpies capacitats, la importància dels tres conceptes claus en una educació de qualitat on hi destaquem el mobiliari, el material i l'estructura de les aules, la bona relació entre l'escola i la família i la importància de que el govern inverteixi en l'educació. ANNA COLLADO: L’aportació que fa l’Anna sobre ...

Setmana de reflexió

Ens tornem a veure una setmana més al nostre blog! La entrada d'aquesta setmana, tal i com diu el títol, és una setmana de reflexió sobre la situació actual que està patint Catalunya i mostrar la nostra solidaritat amb els sentiments de la gent que ho està vivint.  El dilluns 14 d'octubre, arran de la coneixença de la sentència del judici dels polítics independistes catalans, s'han estat produint una gran quantitat de protestes arreu de Catalunya convocades per diferents plataformes i assossiacions.  El mateix 14 d’octubre es va produir una de les més trasbalsadores, l’ocupació i bloqueig de l’aeroport de El Prat de Barcelona durant tot el dia convocada per Tsunami Democràtic.  Al cap de dos dies, el dimecres dia 16 d'octubre, es van iniciar a Vic, Berga, Tàrrega, Girona i Tarragona les Marxes per la llibertat , organitzades per l’ANC i Òmnium Cultural, les quals tenien la meta d'arribar el dia 18 d'octubre a Barcelona per fer con...